Google haalt autonoom-expert Robert Rose bij Tesla weg

Google heeft Robert Rose, engineer manager bij het Autopilot project van Tesla, weggekaapt. Rose gaat in eerste instantie bij Google werken voor de ploeg die zich met robotisering bezig houdt en niet voor de groep die werkt aan de autonoom rijdende autootjes van de internet gigant.

Voor Tesla is zijn vertrek echter weer een nieuw verlies omdat Rose nauw betrokken was bij de opzet en ontwikkeling van Autopilot. Tesla wil autonoom rijden snel verder ontwikkelen en heeft die optie onlangs ook ingebouwd in haar Model S.  Topman Elon Musk twitterde vorige week nog dat hij op zoek was naar hooggekwalificeerde software technici om Autopilot verder te ontwikkelen in de richting van volledig autonoom rijdende auto’s. "Het heeft voor ons super hoge prioriteit," riep Musk daarbij uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Google haalt autonoom-expert Robert Rose bij Tesla weg - Automobielmanagement.nl

Google haalt autonoom-expert Robert Rose bij Tesla weg

Google heeft Robert Rose, engineer manager bij het Autopilot project van Tesla, weggekaapt. Rose gaat in eerste instantie bij Google werken voor de ploeg die zich met robotisering bezig houdt en niet voor de groep die werkt aan de autonoom rijdende autootjes van de internet gigant.

Voor Tesla is zijn vertrek echter weer een nieuw verlies omdat Rose nauw betrokken was bij de opzet en ontwikkeling van Autopilot. Tesla wil autonoom rijden snel verder ontwikkelen en heeft die optie onlangs ook ingebouwd in haar Model S.  Topman Elon Musk twitterde vorige week nog dat hij op zoek was naar hooggekwalificeerde software technici om Autopilot verder te ontwikkelen in de richting van volledig autonoom rijdende auto’s. "Het heeft voor ons super hoge prioriteit," riep Musk daarbij uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding