Het Charter is een publiek commitment, een code met heldere afspraken voor het realiseren van m/v diversiteit aan de (sub) top. Werkgevers, bedrijven, organisaties en instellingen, committeren zich aan duidelijke meetbare m/v diversiteitsdoelstellingen en laten zich elk jaar monitoren op de behaalde resultaten.

Mannenbolwerk

‘Op dit moment worden bijna alle managementfuncties nog door mannen bekleed, een paar uitzonderingen daargelaten’, stelt Duijmelings. ‘Het is echter het streven van zowel management als aandeelhouders om dat veel meer in balans te brengen.’ Diversiteit gaat bij Troostwijk overigens verder dan enkel meer vrouwen in topfuncties. Al het talent moet, ongeacht hun afkomst of leeftijd, de weg naar de top makkelijker kunnen vinden. ‘Dit kan trouwens ook betekenen op bijvoorbeeld een HR functie juist een man aan te stellen. Iets wat traditioneel vaak een vrouwenfunctie is. Als bedrijf moet je ook zelf goed aansturen op diversiteit, die bal kun je niet volledig bij recruiters leggen. In andere landen is dit vaak al heel gebruikelijk.’

Menselijke relaties

De CEO noemde eerder ook het op een hoger plan brengen van onder meer de (internationale) marketing en het sterker inzetten op menselijke relaties een noodzaak. ‘Kopen en verkopen gaat immers vooral om vertrouwen. Een veiling opzetten kan iedereen, maar ben je ook ná de koop nog blij? Dat wij in zo veel landen al zo lang specifieke mensen, kennis en contacten hebben, schept vertrouwen. Meer diversiteit kan dit nog een extra boost geven.’ Verder wil het bedrijf naast de veilingen ook de andere diensten als taxatie, advies, consultancy en asset management sterker op de kaart te zetten.

Troostwijk Auctions & Valuations

Troostwijk, opgericht in 1930, is Europa’s grootste industriële (online) veilinghuis met zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam. Troostwijk heeft vestigingen met specialisten en experts in 16 landen en verkoopt 500.000 kavels per jaar aan kopers in 127 landen. Naast veilingen bij faillissementen (die ca. 25% van de totale omzet bedragen), helpt Troostwijk bedrijven met asset management – het slim gebruikmaken van activa door onder meer overbodige machines en voorraden te gelde te maken.