De aanstelling volgt op ‘verdere professionalisering’ van de benadering van de zakelijke markt voor bestelwagens. Die ontwikkeling is vorig jaar versterkt met de transformatie van het Mercedes-Benz dealernetwerk voor bestelwagens naar Van ProCenters, zo meldt de importeur.  In zijn nieuwe positie rapporteert Mark Horsten aan Jorus Vos, managing director Vans. Horsten kan terugzien op een brede ervaring in de automobielbranche waarin hij diverse functies heeft bekleed, waaronder salesmanager personen- en bestelwagens.
Jorus Vos: "Een van de belangrijkste doelstellingen is om, in nauwe samenwerking met de dealerorganisatie, een verdere professionalisering in de marktbewerking te realiseren. Voor ons alle reden om in capaciteit op te schalen met extra daadkracht in de vorm van een manager sales voor bestelwagens. Mark is verantwoordelijk voor zowel retail sales als fleet sales en hij geeft leiding aan de area sales managers en de key account managers."

Vorig jaar is in Nederland het Mercedes-Benz bestelwagennetwerk omgevormd naar Van ProCenters waardoor de serviceverlening aan bestelwagenklanten verder is geoptimaliseerd. Nederland loopt in Europa voorop met deze gewijzigde marktaanpak. Vos: "Nu de implementatie van de Van ProCenters vrijwel volledig is afgerond, ons gamma volledig en up-to-date is en onze verkoopstructuur door de aanstelling van Horsten verder is geprofessionaliseerd, zijn we klaar om een volgende stap te maken in de groei van ons marktaandeel."

Bestelauto van het Jaar 2016

Mercedes-Benz draagt momenteel voor de Vito de titel ‘Bestelauto van het Jaar 2016′, de prakijkprijs van Automobiel Management. In de jury van deze jaarlijkse verkiezing zitten vertegenwoordigers van grote leasemaatschappijen, grote fleetowners en gespecialiseerde bedrijfsautojournalisten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding