Van der Sande is bij Renault werkzaam als senior vice-president marketing. De 41-jarige Van der Sande heeft een MBA van Nijenrode en werkt al meer dan 25 jaar in de autowereld. Hij was eerder onder meer manager Europese marketing bij Rolls-Royce en Bentley, managing director bij Harley-Davidson Europe en Senior Vice President Sales, Marketing and Service bij Tesla Motors. Bij Renault heeft hij de laatste tijd de lancering van een reeks succesvolle modellen en de terugkeer naar Formule 1 begeleid.

Renault kondigde al zeven jaar geleden aan dat het plannen heeft om het merk Alpine te doen herleven. Dat project ging een tijd de ijskast in vanwege de crisis maar in november 2012 werd een joint-venture opgericht tussen Renault en de Britse sportwagenbouwer Caterham voor de productie van een nieuwe Alpine A110-50. Dat model wordt binnenkort in productie genomen in de Renault-fabrieken in Dieppe, een project waar Van der Sande dus leiding aan zal geven.