De benoeming vond plaats na een sollicitatieprocedure en een selectie door een commissie van autodealers. De Kroon is verheugd over zijn benoeming: "Ik ben blij met het vertrouwen van de achterban en kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten voor de autodealers."

Bovag Autodealers heeft ruim 2100 aangesloten bedrijven. Tijdens het Dealercongres op 15 maart in Dordrecht treedt De Kroon aan als voorzitter. Hij is sinds 2003 mede-eigenaar van Vallei Auto Groep, waar hij sinds 2007 algemeen directeur is. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij de Sanato Auto Groep als commercieel directeur en bij Pon’s Automobielhandel, waar hij zich bezighield met marketing, planning, pricing en marketing intelligence.

Recentelijk zwaaide De Kroon af als voorzitter van de Seat Dealercouncil. Hij is actief binnen de Bonus/Marge Werkgroep VW/Audi en in de Leasecommissie VW/Audi/Seat/Skoda. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Utrechtse Heuvelrug.