De recordcijfers die Zetsche voor het boekjaar kon laten zien, betaalt zich ook voor hem persoonlijk uit. Zoals het bedrijf heeft bekendgemaakt, heeft Zetsche over het afgelopen boekjaar 9,7 miljoen euro verdiend – in 2014 was het 8,4 miljoen.
Het inkomen wordt samengesteld via een ingewikkelde formule met vaste en variabele componenten.  Er wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de winst van de onderneming en met de mate waarop de vastgestelde doelen zijn bereikt. De winst van Daimler op operationeel niveau is in 2015 met een derde deel gestegen tot 13,8 miljard euro.
Maar het hele bedrag wordt niet meteen op z’n rekening gestort. Want in het systeem wordt ook rekening gehouden met langlopende componenten die beïnvloed kunnen worden door de concurrentie of die na jaren nog kunnen veranderen.  Maar meer dan Zetsche heeft de aflopen alleen Martin Winterkorn van Volkswagen verdiend, die kwam in 2014 op 16 miljoen euro uit.
De andere autofabrikanten hebben hun resultaten en daarmee ook de vergoeding van de raad van bestuur (nog) niet openbaar gemaakt. Bij Daimler profiteren niet alleen de directie maar ook de aandeelhouders en de medewerkers van het succes.  Zetsche stelde voor het boekjaar 2015 een dividend voor van 3,25 euro per aandeel (was 2,45 euro in 2014). En 125 duizend medewerkers in Duitsland kregen bovenop hun loon een bonus van 5.650 euro de man, meer dan ooit tevoren. (bron: dpa / Automobilwoche)