Top Honda valt over ‘recalls’

De vele terugroepacties, vooral rond de airbags van Takata, hebben de topmensen van Honda ‘de das om gedaan’. In totaal negen van de hoogste managers, inclusief bestuursvoorzitter Fumihiko Ike en zijn tweede man Tetsuo Iwamura, zijn de laan uitgestuurd.

Ike, executive vice-president Iwamura en nog zeven andere hoge functionarissen gaan officieel met pensioen. Iwamura wordt daarbij vervangen door Seiji Kuraishi, momenteel baas van Honda in China. Ook een andere hoge manager in China krijgt promotie nadat Honda in dat land vorig jaar een record aantal auto’s heeft weten te verkopen.

Dat alles volgt op de kwaliteitsproblemen die Honda al sinds enkele jaren achtervolgen. Daarbij komen de omvangrijke terugroepacties in verband met de exploderende Takata airbags waarvan Honda de grootste afnemer was. Honda heeft recent weer moeten aankondigen dat het een aantal splinternieuwe Civics moet terugroepen omdat de motor uit kan vallen. Als gevolg van alle problemen is de koers van Honda op de beurs van Tokyo dit jaar al met 26 procent ingezakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Top Honda valt over ‘recalls’ - Automobielmanagement.nl

Top Honda valt over ‘recalls’

De vele terugroepacties, vooral rond de airbags van Takata, hebben de topmensen van Honda ‘de das om gedaan’. In totaal negen van de hoogste managers, inclusief bestuursvoorzitter Fumihiko Ike en zijn tweede man Tetsuo Iwamura, zijn de laan uitgestuurd.

Ike, executive vice-president Iwamura en nog zeven andere hoge functionarissen gaan officieel met pensioen. Iwamura wordt daarbij vervangen door Seiji Kuraishi, momenteel baas van Honda in China. Ook een andere hoge manager in China krijgt promotie nadat Honda in dat land vorig jaar een record aantal auto’s heeft weten te verkopen.

Dat alles volgt op de kwaliteitsproblemen die Honda al sinds enkele jaren achtervolgen. Daarbij komen de omvangrijke terugroepacties in verband met de exploderende Takata airbags waarvan Honda de grootste afnemer was. Honda heeft recent weer moeten aankondigen dat het een aantal splinternieuwe Civics moet terugroepen omdat de motor uit kan vallen. Als gevolg van alle problemen is de koers van Honda op de beurs van Tokyo dit jaar al met 26 procent ingezakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding