Edzard Overbeek nieuwe baas bij kaartendienst HERE

De Nederlander Edzard Overbeek (48) is de nieuwe topman van kaartendienst HERE. Hij begint op 1 maart bij de voormalige kaartentak van Nokia, die vorig jaar werd overgenomen door een consortium van Duitse autofabrikanten.

HERE is een belangrijke concurrent van TomTom op het gebied van digitale kaarten en navigatiesoftware.

Overbeek is momenteel strategisch adviseur bij technologieconcern Cisco, waar hij sinds 2000 in diverse bestuursfuncties werkzaam is geweest. Ook werkte hij als manager bij Fujitsu en Siemens. Vertegenwoordigers van Audi, BMW en Daimler, de nieuwe eigenaren van HERE, noemden Overbeek in een gezamenlijke reactie "een buitengewoon ervaren leider met een ijzersterk CV.”

De Nederlander volgt Sean Fernback op, die enkele maanden eerder vertrok bij het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Edzard Overbeek nieuwe baas bij kaartendienst HERE - Automobielmanagement.nl

Edzard Overbeek nieuwe baas bij kaartendienst HERE

De Nederlander Edzard Overbeek (48) is de nieuwe topman van kaartendienst HERE. Hij begint op 1 maart bij de voormalige kaartentak van Nokia, die vorig jaar werd overgenomen door een consortium van Duitse autofabrikanten.

HERE is een belangrijke concurrent van TomTom op het gebied van digitale kaarten en navigatiesoftware.

Overbeek is momenteel strategisch adviseur bij technologieconcern Cisco, waar hij sinds 2000 in diverse bestuursfuncties werkzaam is geweest. Ook werkte hij als manager bij Fujitsu en Siemens. Vertegenwoordigers van Audi, BMW en Daimler, de nieuwe eigenaren van HERE, noemden Overbeek in een gezamenlijke reactie "een buitengewoon ervaren leider met een ijzersterk CV.”

De Nederlander volgt Sean Fernback op, die enkele maanden eerder vertrok bij het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding