VW USA-baas Michael ‘we screwed up’ Horn opgestapt

Topman Michael Horn van de Amerikaanse tak van Volkswagen is per direct opgestapt. Volgens het Duitse moederbedrijf wil Horn “andere carrièrekansen najagen”.

Horn was net twee jaar in dienst bij de Amerikaanse tak, maar aan dat dienstverband is een eind gekomen. Hij leidde Volkswagen America toen het schandaal losbrak over de sjoemelsoftware die VW had geïnstalleerd in dieselauto’s om de uitstoot van schadelijke gassen minder te laten lijken. Hij onderhandelde met de Amerikaanse justitie en de staat Californië over een schadevergoeding voor de uitstootfraude.

De Duitser, geboren in Hamburg, die al ruim 25 jaar werkzaam was voor Volkswagen haalde eind september wereldwijd het nieuws door zijn uitspraak ‘we screwed up’. Daarmee ging hij openlijk door het stof.  

Horn wordt voorlopig opgevolgd door de Duitser Hinrich Woebcken, momenteel voorzitter van Volkswagen Group of America.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW USA-baas Michael ‘we screwed up’ Horn opgestapt - Automobielmanagement.nl

VW USA-baas Michael ‘we screwed up’ Horn opgestapt

Topman Michael Horn van de Amerikaanse tak van Volkswagen is per direct opgestapt. Volgens het Duitse moederbedrijf wil Horn “andere carrièrekansen najagen”.

Horn was net twee jaar in dienst bij de Amerikaanse tak, maar aan dat dienstverband is een eind gekomen. Hij leidde Volkswagen America toen het schandaal losbrak over de sjoemelsoftware die VW had geïnstalleerd in dieselauto’s om de uitstoot van schadelijke gassen minder te laten lijken. Hij onderhandelde met de Amerikaanse justitie en de staat Californië over een schadevergoeding voor de uitstootfraude.

De Duitser, geboren in Hamburg, die al ruim 25 jaar werkzaam was voor Volkswagen haalde eind september wereldwijd het nieuws door zijn uitspraak ‘we screwed up’. Daarmee ging hij openlijk door het stof.  

Horn wordt voorlopig opgevolgd door de Duitser Hinrich Woebcken, momenteel voorzitter van Volkswagen Group of America.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding