Werknemers bij Tesla tevreden maar gestrest

De meeste werknemers van Tesla vinden dat ze een betekenisvolle baan hebben en er daadwerkelijk aan bijdragen om de wereld te verbeteren. Tegelijk zeggen 7 op de 10 van hen ook dat het wel tot een hoog stressniveau leidt.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 33.500 Amerikaanse werknemers in de high-tech industrie. Tesla scoort daarin het beste voor tevredenheid maar ook op één na het hoogste voor stress. "Maar stress hoort ook bij de baan en waar we aan werken," stelde Tesla-topman Elon Musk direct op Twitter.

Hij had geen commentaar op een andere interessante bevinding: zijn werknemers worden relatief slecht betaald in de high-tech sector. Van de 18 onderzochte bedrijven staat Tesla wat dit aspect betreft op de 13e plaats met een gemiddeld salaris inclusief bonussen van 81.400 dollar. Het onderzoek toont verder aan dat vrouwen slecht vertegenwoordigd zijn in de Amerikaanse high-tech sector. Bij Tesla zelf was maar één op de vijf respondenten een vrouw. De hoogste score komt hier voor Ebay waar 43 procent vrouw is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Werknemers bij Tesla tevreden maar gestrest - Automobielmanagement.nl

Werknemers bij Tesla tevreden maar gestrest

De meeste werknemers van Tesla vinden dat ze een betekenisvolle baan hebben en er daadwerkelijk aan bijdragen om de wereld te verbeteren. Tegelijk zeggen 7 op de 10 van hen ook dat het wel tot een hoog stressniveau leidt.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 33.500 Amerikaanse werknemers in de high-tech industrie. Tesla scoort daarin het beste voor tevredenheid maar ook op één na het hoogste voor stress. "Maar stress hoort ook bij de baan en waar we aan werken," stelde Tesla-topman Elon Musk direct op Twitter.

Hij had geen commentaar op een andere interessante bevinding: zijn werknemers worden relatief slecht betaald in de high-tech sector. Van de 18 onderzochte bedrijven staat Tesla wat dit aspect betreft op de 13e plaats met een gemiddeld salaris inclusief bonussen van 81.400 dollar. Het onderzoek toont verder aan dat vrouwen slecht vertegenwoordigd zijn in de Amerikaanse high-tech sector. Bij Tesla zelf was maar één op de vijf respondenten een vrouw. De hoogste score komt hier voor Ebay waar 43 procent vrouw is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding