Het initiatief wordt gesteund door Bentley, BMW, Ford, Honda, Jaguar Land Rover, Nissan, Toyota en Vauxhall (Opel). Ook is er financiële steun van de Britse overheid. De Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) en het opleidingsinstituut Semta zijn ook bij het project betrokken. Semta heeft onlangs vastgesteld dat het gebrek aan goede trainingsmogelijkheden al op korte termijn kan leiden tot een tekort aan arbeidskrachten met de juiste opleidingen en technische vaardigheden.

Jo Lopes, die Jaguar Land Rover vertegenwoordigt: "Als auto-industrie bieden we al jaren stageplaatsen en er zijn ook vele mooie carrièrekansen. Maar we zien tegelijk in dat we meer kunnen doen om talentvolle mensen aan te trekken. Door deze samenwerking waarbij de grote bedrijven samenwerken met kleinere fabrikanten van onderdelen hopen we er voor te zorgen dat de hele sector profiteert."

Staatssecretaris voor opleidingen Nick Boles voegt daar aan toe: "Groot-Brittannië is het meest productieve van alle Europese landen waar autofabrikanten gehuisvest zijn. Als we die positie willen behouden dat is het essentieel dat we over de juiste vaardigheden beschikken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding