Deze award is hem toegekend door de jury van de Familiebedrijven Award, een initiatief van Stichting Familie Onderneming. Wim van der Leegte ontving deze hommage voorafgaand aan de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2016. Juryvoorzitter John Fentener van Vlissingen gaf aan dat de jury al langer met de gedachte speelde om incidenteel ook ondernemers met een uitzonderlijke staat van dienst – binnen het Nederlandse bedrijfsleven en de samenleving – te prijzen.

De jury heeft de afgelopen jaren veel uitzonderlijke ondernemers ontmoet. Tijdens het jureringsproces voor de Familiebedrijven Award 2016 heeft Wim van der Leegte een bijzondere en onuitwisbare indruk gemaakt.

John Fentener van Vlissingen loofde de visie van Wim van der Leegte op het behoud van industriële productiebedrijven in én voor Nederland, zijn focus op innovatie en zijn onstuitbare inzet voor de Nederlandse werkgelegenheid en samenleving. Van Vlissingen benadrukte dat Van der Leegte een inspiratie en voorbeeld is voor jonge ondernemers. De jury beschouwt hem dan ook met recht als een waar boegbeeld voor Nederlands ondernemerschap.

Familiebedrijven Award

De Familiebedrijven Award 2016 ging naar het Nederlandse familiebedrijf Enza Zaden uit Enkhuizen. Directievoorzitter Jaap Mazereeuw en zijn vader Piet Mazereeuw ontvingen de jaarlijkse award donderdag 7 april 2016 in de Nieuwe Kerk te Den Haag uit handen van Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN AMRO Bank. De jury was unaniem, maar benadrukte dat de drie andere finalisten (CCV, NNZ en VDL Groep) zeker ook tot de parels van de Nederlandse familiebedrijven behoren.

Wim

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding