Ferrari heeft naar eigen zeggen het sterkste eerste kwartaal ooit achter de rug. Het aantal verkochte sportwagens steeg met 15 procent tot 1.882 exemplaren. Daarnaast meldde het bedrijf maandag dat topman Amedeo Felisa , die sinds 2008 achter het stuur zat, het na ruim een kwart eeuw voor gezien houdt.

Felisa, die 26 jaar voor Ferrari heeft gewerkt, wordt opgevolgd door Sergio Marchionne, die ook de hoogste baas is van moederbedrijf Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en daarnaast al een toezichthoudende rol vervulde bij Ferrari. Dat hij nu ook de dagelijkse leiding krijgt, komt voor volgers van de autobranche niet als een verrassing. Het was Marchionne die vorig jaar besloot het Italiaanse paradepaardje uit de FCA stal te verzelfstandigen en er een Nederlandse NV van te maken.

Ferrari behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 675 miljoen euro. Dat is 8,8 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst viel met 78 miljoen euro bijna een vijfde hoger uit dan in het eerste kwartaal van 2015. Het bedrijf heeft de winstverwachting voor heel 2016 verhoogd.

Marchionne besloot vorig jaar de marktwaarde van Ferrari te gaan verzilveren. Eerst werd een klein deel van het meerderheidsbelang waarover Fiat Chrysler Automobiles beschikt naar de beurs gebracht en begin dit jaar werd het restant verdeeld onder de aandeelhouders van het Italiaans/Amerikaanse autoconcern.