Wisselingen directieteam VDL Groep

Wim van der Leegte (68) treedt na vijftig jaar aan het roer te hebben gestaan, op 1 november 2016 af als president-directeur van industrieel familiebedrijf VDL Groep te Eindhoven. Hij wordt opgevolgd door zijn zoon Willem van der Leegte. Daarnaast vinden er bij VDL Groep in 2016 en 2017 nog een aantal wisselingen in het directieteam plaats.

Wisselingen directieteam VDL Groep

Wim van der Leegte treedt na zijn pensionering in november toe tot de Raad van Commissarissen van VDL Groep. Ook financieel directeur Jan Karssen (65) en adjunct-directeur Wim van Bakel (65) zullen beiden, na respectievelijk 18 en 36 jaar werkzaam te zijn geweest bij VDL Groep, met pensioen gaan. Joost Govaarts (59), adjunct-directeur VDL Groep en algemeen directeur VDL Nedcar, zal per 1 januari 2017 eveneens terugtreden uit het directieteam. 

Financieel directeur

Jan Karssen treedt in de loop van 2017 terug als lid van de hoofddirectie van VDL Groep en directeur VDL Nederland maar zal wel als adviseur verbonden blijven aan het bedrijf. Paul van Vroonhoven (51), voormalig voorzitter van Govers Accountants/Adviseurs, zal per 1 januari 2017 toetreden tot de hoofddirectie van VDL Groep en in de loop van het tweede kwartaal van 2017 Karssen opvolgen als financieel directeur van de groep. Van Bakel treedt per 1 augustus 2016 terug uit het directieteam. Ook hij zal als adviseur aan VDL Groep verbonden blijven.

Nedcar

Joost Govaarts stopt per 1 januari 2017 als adjunct-directeur VDL Groep en als algemeen directeur van VDL Nedcar. Carel Bouckaert (57), huidig technisch directeur, wordt dan benoemd als algemeen directeur VDL Nedcar. De toekomstige hoofddirectie van VDL Groep zal bestaan uit zeven personen: Willem van der Leegte als voorzitter, Jennifer van der Leegte, Pieter van der Leegte, Wim Maathuis, Jan Mooren, Theo Toussaint en Paul van Vroonhoven.

VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s.

Wisselingen directieteam VDL Groep - Automobielmanagement.nl

Wisselingen directieteam VDL Groep

Wim van der Leegte (68) treedt na vijftig jaar aan het roer te hebben gestaan, op 1 november 2016 af als president-directeur van industrieel familiebedrijf VDL Groep te Eindhoven. Hij wordt opgevolgd door zijn zoon Willem van der Leegte. Daarnaast vinden er bij VDL Groep in 2016 en 2017 nog een aantal wisselingen in het directieteam plaats.

Wisselingen directieteam VDL Groep

Wim van der Leegte treedt na zijn pensionering in november toe tot de Raad van Commissarissen van VDL Groep. Ook financieel directeur Jan Karssen (65) en adjunct-directeur Wim van Bakel (65) zullen beiden, na respectievelijk 18 en 36 jaar werkzaam te zijn geweest bij VDL Groep, met pensioen gaan. Joost Govaarts (59), adjunct-directeur VDL Groep en algemeen directeur VDL Nedcar, zal per 1 januari 2017 eveneens terugtreden uit het directieteam. 

Financieel directeur

Jan Karssen treedt in de loop van 2017 terug als lid van de hoofddirectie van VDL Groep en directeur VDL Nederland maar zal wel als adviseur verbonden blijven aan het bedrijf. Paul van Vroonhoven (51), voormalig voorzitter van Govers Accountants/Adviseurs, zal per 1 januari 2017 toetreden tot de hoofddirectie van VDL Groep en in de loop van het tweede kwartaal van 2017 Karssen opvolgen als financieel directeur van de groep. Van Bakel treedt per 1 augustus 2016 terug uit het directieteam. Ook hij zal als adviseur aan VDL Groep verbonden blijven.

Nedcar

Joost Govaarts stopt per 1 januari 2017 als adjunct-directeur VDL Groep en als algemeen directeur van VDL Nedcar. Carel Bouckaert (57), huidig technisch directeur, wordt dan benoemd als algemeen directeur VDL Nedcar. De toekomstige hoofddirectie van VDL Groep zal bestaan uit zeven personen: Willem van der Leegte als voorzitter, Jennifer van der Leegte, Pieter van der Leegte, Wim Maathuis, Jan Mooren, Theo Toussaint en Paul van Vroonhoven.

VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s.