General Motors zoekt vrouwelijke ingenieurs

Ook in de Verenigde Staten zit de auto-industrie met een tekort aan ervaren ingenieurs en andere technici.

Daarom heeft General Motors een speciaal programma opgezet om vrouwelijke ingenieurs aan te trekken. Daarbij gaat het dit keer niet om jonge afgestudeerden, want ook daarvan zijn er niet genoeg. GM richt zich met de Re-Entry-Task-Force met name op technisch opgeleide, wat oudere vrouwen die na een pauze in hun loopbaan – bijvoorbeeld vanwege de kinderen – weer aan het werk zouden willen. Zij kunnen een inwerkperiode van drie maanden krijgen om weer aan het werken te wennen en krijgen vervolgens een vaste baan aangeboden. De belangstelling is overweldigend want voor de eerste ronde hebben zich meer dan 400 kandidaten gemeld terwijl er maar tien plaatsen beschikbaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

General Motors zoekt vrouwelijke ingenieurs - Automobielmanagement.nl

General Motors zoekt vrouwelijke ingenieurs

Ook in de Verenigde Staten zit de auto-industrie met een tekort aan ervaren ingenieurs en andere technici.

Daarom heeft General Motors een speciaal programma opgezet om vrouwelijke ingenieurs aan te trekken. Daarbij gaat het dit keer niet om jonge afgestudeerden, want ook daarvan zijn er niet genoeg. GM richt zich met de Re-Entry-Task-Force met name op technisch opgeleide, wat oudere vrouwen die na een pauze in hun loopbaan – bijvoorbeeld vanwege de kinderen – weer aan het werk zouden willen. Zij kunnen een inwerkperiode van drie maanden krijgen om weer aan het werken te wennen en krijgen vervolgens een vaste baan aangeboden. De belangstelling is overweldigend want voor de eerste ronde hebben zich meer dan 400 kandidaten gemeld terwijl er maar tien plaatsen beschikbaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding