Ralf Herrtwich hoofd automotive business group HERE

HERE, de ontwikkelaar en aanbieder van locatie-gerelateerde cloud-services, heeft Ralf Herrtwich aangesteld als hoofd van de automotive business group.

Herrtwich’s functie draait er vooral om de volledige potentie van HERE’s Open Location Platform in te zetten voor voertuigen. Bovendien heeft hij als taak de inzet van locatie-technologieën bij het autonoom rijden te versnellen.

Herrtwich zal op 1 oktober bij HERE beginnen als senior vice president en lid van het HERE leadership team.

Herrtwich komt van Daimler AG, waar hij sinds 1998 diverse functies heeft bekleed. Hij is momenteel directeur voertuigautomatisering en onderstelsystemen. Gedurende zijn tijd bij Daimler initieerde hij het baanbrekende Mercedes-Benz S500 INTELLIGENT DRIVE Project met als hoogtepunt ’s werelds eerste autonome lange afstandsrit in landelijk en stedelijk verkeer op openbare Duitse wegen. Voor Daimler bekleedde Herrtwich diverse leidinggevende functies bij RWE en IBM. Hij is ingenieur en heeft een doctoraat in Computer Sciences van de Technische Universiteit Berlijn, waar hij sinds 2009 fungeert als honorair hoogleraar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ralf Herrtwich hoofd automotive business group HERE - Automobielmanagement.nl

Ralf Herrtwich hoofd automotive business group HERE

HERE, de ontwikkelaar en aanbieder van locatie-gerelateerde cloud-services, heeft Ralf Herrtwich aangesteld als hoofd van de automotive business group.

Herrtwich’s functie draait er vooral om de volledige potentie van HERE’s Open Location Platform in te zetten voor voertuigen. Bovendien heeft hij als taak de inzet van locatie-technologieën bij het autonoom rijden te versnellen.

Herrtwich zal op 1 oktober bij HERE beginnen als senior vice president en lid van het HERE leadership team.

Herrtwich komt van Daimler AG, waar hij sinds 1998 diverse functies heeft bekleed. Hij is momenteel directeur voertuigautomatisering en onderstelsystemen. Gedurende zijn tijd bij Daimler initieerde hij het baanbrekende Mercedes-Benz S500 INTELLIGENT DRIVE Project met als hoogtepunt ’s werelds eerste autonome lange afstandsrit in landelijk en stedelijk verkeer op openbare Duitse wegen. Voor Daimler bekleedde Herrtwich diverse leidinggevende functies bij RWE en IBM. Hij is ingenieur en heeft een doctoraat in Computer Sciences van de Technische Universiteit Berlijn, waar hij sinds 2009 fungeert als honorair hoogleraar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding