Volgens Uber was het risico op belangenverstrengeling voor Drummond te groot. "Ik ben opgestapt gezien de overlap tussen beide bedrijven," heeft hij zelf verklaard.

Drummond, die al 14 jaar bij Google werkt, trad in 2013 toe tot het bestuur toen Uber nog in de kinderschoenen stond. Inmiddels is de taxi-dienstenverlener overal ter wereld bezig met projecten voor autonoom rijden, iets waar Google zich ook intensief mee bezig houdt. Uber is inmiddels begonnen met een proef met zelfrijdende taxi’s in Pittsburgh en heeft onlangs daar ook een samenwerkingsverband voor afgesloten met Volvo. Het vertrek van Drummond toont volgens analisten ook aan hoe belangrijk Uber inmiddels is geworden in Silicon Valley en in de rest van de wereld. Google en Uber zullen op bepaalde terreinen overigens wel gewoon samen blijven werken.