Nieuwe top voor Leaseplan

LeasePlan heeft Tex Gunning benoemd tot nieuwe CEO en Marco van Kalleveen tot nieuwe COO. De huidige CEO Vahid Daemi gaat met pensioen terwijl COO Sven-Torsten Huster aan het eind van het jaar vertrekt.

Nieuwe top voor Leaseplan

Zowel Gunning als Van Kalleveen werkten tot nu toe voor TNT Express. Gunning was daar vanaf 2013 CEO en leidde in die tijd onder meer de overname door FedEx. Gunning werkte daarvoor onder meer bij AkzoNobel, uitzendorganisatie Vedior (nu Randstad) en Unilever. Van Kalleveen had verschillende leidinggevende functies bij TNT Express en was er ook lid van de managementraad. Bovendien was hij verantwoordelijk voor de herstructurering van de Nederlandse activiteiten.

Vertrekkend CEO Daemi heeft ruim 20 jaar voor LeasePlan gewerkt en was de laatste 10 jaar topman. Hij blijft adviseur en zal tot eind volgend jaar ook optreden als voorzitter van de algemene vergadering van aandeelhouders. "LeasePlan is in een goede vorm, heeft een succesvolle geschiedenis en een voortdurend groeipad. De huidige omgeving biedt me een natuurlijke kans om het stokje door te geven aan een nieuwe CEO," zegt hij.

LeasePlan werd vorig jaar voor €3,7 miljard gekocht door een consortium, dat bestaat uit onder meer pensioenuitvoerder PGGM, het Deense pensioenfonds ATP, de staatsinvesteringsfondsen van Abu Dhabi (Adia) en Singapore (GIC) en fondsen beheerd door TDR Capital. Ooit was LeasePlan onderdeel van ABN Amro en jarenlang was het voor de helft in handen van Volkswagen en voor de andere helft eigendom van een Duitse bankier.

Nieuwe top voor Leaseplan - Automobielmanagement.nl

Nieuwe top voor Leaseplan

LeasePlan heeft Tex Gunning benoemd tot nieuwe CEO en Marco van Kalleveen tot nieuwe COO. De huidige CEO Vahid Daemi gaat met pensioen terwijl COO Sven-Torsten Huster aan het eind van het jaar vertrekt.

Nieuwe top voor Leaseplan

Zowel Gunning als Van Kalleveen werkten tot nu toe voor TNT Express. Gunning was daar vanaf 2013 CEO en leidde in die tijd onder meer de overname door FedEx. Gunning werkte daarvoor onder meer bij AkzoNobel, uitzendorganisatie Vedior (nu Randstad) en Unilever. Van Kalleveen had verschillende leidinggevende functies bij TNT Express en was er ook lid van de managementraad. Bovendien was hij verantwoordelijk voor de herstructurering van de Nederlandse activiteiten.

Vertrekkend CEO Daemi heeft ruim 20 jaar voor LeasePlan gewerkt en was de laatste 10 jaar topman. Hij blijft adviseur en zal tot eind volgend jaar ook optreden als voorzitter van de algemene vergadering van aandeelhouders. "LeasePlan is in een goede vorm, heeft een succesvolle geschiedenis en een voortdurend groeipad. De huidige omgeving biedt me een natuurlijke kans om het stokje door te geven aan een nieuwe CEO," zegt hij.

LeasePlan werd vorig jaar voor €3,7 miljard gekocht door een consortium, dat bestaat uit onder meer pensioenuitvoerder PGGM, het Deense pensioenfonds ATP, de staatsinvesteringsfondsen van Abu Dhabi (Adia) en Singapore (GIC) en fondsen beheerd door TDR Capital. Ooit was LeasePlan onderdeel van ABN Amro en jarenlang was het voor de helft in handen van Volkswagen en voor de andere helft eigendom van een Duitse bankier.