Ghosn wordt ook de baas bij Mitsubishi

Hij is al de baas bij Renault én bij Nissan én bij de alliantie van die twee. Nu wordt Carlos Ghosn ook nog eens bestuursvoorzitter bij Mitsubishi nadat Nissan daar de grootste aandeelhouder is geworden.

De benoeming zal bekrachtigd worden tijdens een bestuursvergadering in december, meldt de Japanse nieuwsdienst Nikkei. De huidige voorzitter Osamu Masuko treedt dan af maar hij blijft wel ‘president’ van Mitsubishi Motors.

Nissan heeft een belang genomen van 34 procent in Mitsubishi nadat dat laatste bedrijf vanwege een schandaal met emissiegegevens diep in de problemen was gekomen. Mitsubishi heeft meer dan 20 jaar gelogen over de uitstoot van kleine auto’s, die op de Japanse markt ook worden verkocht door Nissan. De koop is nog niet helemaal afgerond, Nissan hoopt dat voor het eind van het jaar geregeld te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ghosn wordt ook de baas bij Mitsubishi - Automobielmanagement.nl

Ghosn wordt ook de baas bij Mitsubishi

Hij is al de baas bij Renault én bij Nissan én bij de alliantie van die twee. Nu wordt Carlos Ghosn ook nog eens bestuursvoorzitter bij Mitsubishi nadat Nissan daar de grootste aandeelhouder is geworden.

De benoeming zal bekrachtigd worden tijdens een bestuursvergadering in december, meldt de Japanse nieuwsdienst Nikkei. De huidige voorzitter Osamu Masuko treedt dan af maar hij blijft wel ‘president’ van Mitsubishi Motors.

Nissan heeft een belang genomen van 34 procent in Mitsubishi nadat dat laatste bedrijf vanwege een schandaal met emissiegegevens diep in de problemen was gekomen. Mitsubishi heeft meer dan 20 jaar gelogen over de uitstoot van kleine auto’s, die op de Japanse markt ook worden verkocht door Nissan. De koop is nog niet helemaal afgerond, Nissan hoopt dat voor het eind van het jaar geregeld te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding