Corine Riem Vis heeft een ruime internationale ervaring en is in diverse managementfuncties actief geweest bij Michelin Benelux, Mercedes-Benz HQ in Duitsland, ING/Nationale-Nederlanden, SNS automotive en Esri (wereldwijd marktleider in Geographic Information Systems (GIS) t.b.v. ondermeer digitale kaarten en analyses). Corine is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (Communicatiewetenschappen) en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Bestuurskunde). Naast haar dagelijkse werkzaamheden is Corine lid van de Raad van Toezicht bij VeiligheidNL. 

Brede ervaring in automotive

"In mijn nieuwe functie als Director Aftersales bij Ford Nederland, zal ik gebruik maken van mijn brede expertise in tal van disciplines binnen de automotive branche. Deze ‘tak van sport’ is net zo belangrijk als de verkoop van nieuwe auto’s. Aftersales zorgt ervoor dat de duurzame mobiliteit van de auto na de aanschaf gewaarborgd blijft. Moderne auto’s staan bol van de ingrijpende elektronica voor veiligheids- en connectiviteitssystemen, waardoor aan Aftersales-medewerkers en -afdelingen steeds hogere eisen worden gesteld. Ontwikkelingen als digitalisering, vergaande transparantie en nieuwe businessmodellen volgen elkaar in rap tempo op. Uitdagingen die volop kansen bieden om de klant in deze snel veranderende wereld optimaal van dienst te zijn," aldus Corine Riem Vis.