Véronique Sarlat-Depotte is benoemd tot directeur van de inkooporganisatie Renault Nissan Purchasing Organization, Clotilde Delbos werd chief financial officer van de Groupe Renault terwijl Mayra Gonzalex is benoemd tot managing director van Nissan Mexico. Alle drie kregen ook de titel vice-president.

Met deze benoeming zet Renault/Nissan weer een stap naar het verkleinen van de carrièrekloof tussen mannen en vrouwen. "Onze commitment om gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bereiken dient de concurrentiekracht van onze bedrijven omdat we er op gericht zijn om het beste talent van rond de wereld aan te trekken," verwoordt topman Carlos Ghosn.

Bij Renault zelf is nu bijna 19 procent van alle werknemers een vrouw terwijl zij bijna een kwart van de 2.000 sleutelposities innemen. De Raad van Bestuur telt ook drie vrouwelijke leden. Bij Nissan is pas negen procent van de managementbanen in handen van een vrouw. Dat steekt echter wel gunstig af tegen het landelijke percentage van nog geen vier procent in Japan.