In deze functie is hij verantwoordelijk voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux-landen. Nelles is de opvolger van Lutz Sattler (62), die op 31 juli 2017 met pensioen gaat. Sattler zal tot zijn vertrek het verkoopteam in Centraal-Europa actief blijven ondersteunen en de belangen van het bedrijf in de nationale brancheorganisaties behartigen.

De komende jaren ziet Schaeffler zich in Centraal-Europa in de Aftermarket-sector voor nieuwe uitdagingen gesteld, die vooral samenhangen met het veranderende distributielandschap. De belangrijkste taak van Nelles zal zijn de duidelijke positionering van de vier productmerken LuK, INA, FAG en Ruville te bevorderen. Het is met name van belang om de competentie van het merk INA voor de vier belangrijke motorsystemen met succes op alle handelsniveaus te versterken.

Thomas Nelles begon in 2015 bij Schaeffler als verkoopmanager voor Centraal-Europa in de ondernemingsdivisie Automotive Aftermarket. Nelles is afkomstig van de Hess Gruppe, waar hij op het laatst verantwoordelijk was voor de auto-onderdelendivisie. Daarvoor gaf hij leiding aan de verkoop van auto-onderdelen bij TRW en Tenneco Automotive Deutschland. In zijn nieuwe functie rapporteert Nelles rechtstreeks aan Stefan Knaack.