H4 heeft de afgelopen jaren zwaar ingezet op het ontwikkelen van oplossingen voor uiteenlopende vervoersvraagstukken. Met de aanstelling van Franken zorgt H4 in de Business Unit Lease voor een volledige, dedicated focus op leaseproducten, zoals het variabel afrekenen per gereden kilometer. Franken zal zich bovendien bezighouden met het opzetten van een vestiging in Zwolle.

Tijdens zijn carrière van ruim 25 jaar in de automotive heeft Franken diverse directiefuncties bekleed en ervaring in alle facetten opgedaan bij bedrijven als Koops, Smit & Co, Pouw en Arend Auto.

H4 is ruim 6 jaar geleden van start gegaan met de overname van de leaseportefeuille van Haarhuis Lease. Het bedrijf heeft zich daarna doorontwikkeld als adviseur en ontwikkelaar van oplossingen op het gebied van vervoersvraagstukken. Hieruit is ook het lokale deelautoconcept D(eventer)2Go ontstaan.