Dit blijkt uit cijfers die de Vereniging van Universiteiten (VSNU) recentelijk publiceerde.
Ook in absolute aantallen scoort Techniek goed. Van alle studenten die dit studiejaar staan ingeschreven, volgt 15% een technische studie. Dat is nauwelijks minder dan koploper Gedrag & Maatschappij (18%) en evenveel als Economie. Het totaal aantal studenten bedraagt dit jaar 264.838 stuks.
Aantal diploma’s blijft gelijk
Het totaal aantal diploma’s (bachelor en master) dat universiteiten hebben uitgereikt in collegejaar 2015/’16 is ongeveer gelijk gebleven. Er zijn 35.162 bachelordiploma’s uitgereikt (-1,4%) en 41.762 masterdiploma’s (+2,1%).
Overigens kent ook de richting Natuur veel nieuwe instromers (+21,8% tussen 2012 en 2016).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding