Daarnaast wil hij meer tijd besteden aan het verder uitbouwen van de alliantie en in dat kader ook aan het inlijven en weer op de rails krijgen van Mitsubishi waar Nissan vorig jaar een flink belang in heeft genomen.

Als CEO bij Nissan wordt Ghosn per 1 april opgevolgd door Hiroto Saikawa, momenteel al vice-CEO en een bekend vertrouweling van Ghosn zelf. Saikawa werkt al sinds 1977 bij Nissan en is daar langzaam opgeklommen naar de toppositie. Ghosn zelf verklaart daarbij: "Ik heb er alle vertrouwen in dat het managementteam dat ik de laatste 18 jaar bij Nissan heb opgebouwd het talent en de ervaring bezit om de operationele en strategische doelen van Nissan waar te maken. Ik heb recent nieuwe verantwoordelijkheden op me genomen bij Mitsubishi en heb besloten dat het nu het juiste moment is voor Saikawa om me op te volgen als CEO. Dat biedt mij meer tijd en energie om de strategische en operationele vooruitgang en expansie van de alliantie te managen en te verzekeren dat alle leden ervan profiteren van de concurrentievoordelen die de schaal hen biedt."