Lex Boon krijgt als belangrijkste opdracht om de Automotive Campus de komende jaren flink te laten groeien. De ambitie is om het aantal bedrijven én het aantal medewerkers in vijf jaar tijd te verdubbelen. Ook versterken van het ecosysteem waarin bedrijven, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten en overheden intensief met elkaar samenwerken is een belangrijke taak van de nieuwe directeur. Boon: "Er ligt een ambitieus businessplan voor de Automotive Campus. De doelstellingen zijn haalbaar, maar we zullen er flink aan moeten trekken. Ik wil zo snel mogelijk bouwkranen op de Campus hebben staan. Er moet reuring ontstaan. Zodat iedereen weet: in Helmond, daar gebeurt het!"

Boon komt over van TUV Nord Group, waar hij zowel in binnen- en buitenland verschillende functies bekleedde. Zijn meest recent functie was die van interim-directeur. Eerder werkte hij onder meer in de Verenigde Staten en bij Philips in Nederland.

Automotive Campus

De Automotive Campus in Helmond is hét focuspunt binnen het regionale en Nederlandse automotive cluster. De Campus biedt ruimte aan bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen, private en publieke onderzoeks- en testcentra op het gebied van automotive technologie en slimme mobiliteit. Vanaf de oprichting in 2009 is de campus sterk gegroeid in haar rol als ontmoetingsplek. Het is een uitdagende en inspirerende omgeving waar kennis en bedrijven samen worden gebracht, met als doel het bevorderen van samenwerking, kennisdeling en open innovatie.

Op dit moment biedt de Campus plaats aan ruim 40 bedrijven, ongeveer 550 medewerkers, onderzoekers en ca. 225 studenten. De eerste fase is gerealiseerd en de komende jaren staan in het teken van groeiversnelling en professionalisering. Om dit mogelijk te maken is op 1 januari 2017 een nieuwe campusorganisatie van start gegaan. Hierin zijn de vier founding fathers vertegenwoordigd: gemeente Helmond, provincie Noord-Brabant, Hurks Vastgoedontwikkeling en Bouwbedrijf Van de Ven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding