Hans Michel krijgt dan 25,1 procent van het familiebedrijf in handen en wordt daarmee de nieuwe sterke man binnen de Volkswagen Groep. Die transactie zorgt ervoor dat de familie Piëch voorlopig niet overschaduwd wordt door de Porsche’s.

Ferdinand Piëch (bijna 80) heeft ongeveer 15 procent in handen van Porsche SE dat op haar beurt een meerderheid van de stemgerechtige aandelen Volkswagen AG heeft. Ferdinand verkoopt nu 14,7 procent aan zijn broer en enkele andere familieleden waarvan het overgrote deel aan Hans Michel. "Dit is een gemeenschappelijk besluit van de families Porsche en Piëch," heeft de nieuwe sterke man aan de Frankfurter Algemeine Zeitung laten weten. De deal zal overigens pas in de herfst worden afgerond, blijkt uit mededelingen van een woordvoerder van Porsche SE. Tot die tijd wil Piëch, Ferdinand dus, ook lid blijven van de Raad van Toezicht maar of de overige familieleden daarmee instemmen is nog niet duidelijk omdat de oudere Piëch de laatste tijd veel kwaad bloed heeft gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding