Marakby werkte pas sinds april 2016 bij Uber na een loopbaan van 25 jaar bij Ford. Hij was de man achter de pilot met autonoom rijdende taxi’s die momenteel aan de gang is in Pittsburgh. "Autonoom rijden is één van de interessantste uitdagingen waar ik in mijn carrière aan heb gewerkt en ik ben dankbaar dat ik mee heb kunnen werken aan wat spoedig een veiliger toekomst voor iedereen wordt," aldus Marakby in een verklaring. Hij neemt voorlopig even de tijd voordat hij beslist hoe en waar hij zijn loopbaan wil voortzetten.

Met het vertrek van Marakby gaat de uittocht van hoge managers bij Uber onverdroten door. Eerder al stapte bestuursvoorzitter Jeff Jones, hoofd communicatie Rachel Whetstone en onderzoeksdirecteur Gary Marcus op. Bovendien ligt topman Travis Kalanick al geruime tijd onder vuur wegens vermeend ongepast gedrag. Ook moet het bedrijf in veel steden en landen strijden tegen overheden die de taxideel-dienst willen weren. Onlangs heeft bijvoorbeeld Denemarken Uber weer verboden op haar straten actief te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding