Matthias Müller, voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi AG en bestuursvoorzitter van Volkswagen AG, verklaarde: "Met dit unanieme besluit heeft de Raad van Toezicht wederom zijn vertrouwen in Rupert Stadler uitgesproken voor de succesvolle doorontwikkeling van Audi."

Peter Mosch, voorzitter van de Ondernemingsraad van Audi AG: "Wij als werknemers hebben duidelijke voorwaarden gesteld voor deze contractverlenging. Rupert Stadler moet de werkgelegenheid in onze fabrieken in Duitsland voor de lange termijn veilig stellen, een optimaal gebruik van de capaciteit van onze fabrieken garanderen en technologieën stimuleren die een succesvolle toekomst voor onze onderneming waarborgen."

Integriteit

De Raad van Toezicht heeft tevens besloten om bestuursverantwoordelijkheden op het gebied van integriteit per direct toe te wijzen aan CFO Axel Strotbek. Laatstgenoemde is daarmee nu verantwoordelijk voor Finance, IT en Integriteit. In lijn met deze ontwikkeling rapporteert de Chief Compliance Officer nu aan Strotbek en daarmee dus rechtstreeks aan een bestuurslid van Audi AG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding