In Europa is Steven Armstrong gepromoveerd tot group vice president and president voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Amstrong is tot nu toe chief operating officer of Ford of Europe. Hij volgt in zijn nieuwe baan Jim Farley op die de nieuwe functie van hoofd global markets gaat vervullen en daarmee dus wel Armstrongs directe chef blijft.

Interne promoties

Verder creëert Ford de positie van vice-president Autonomous Vehicles and Electrification die wordt vervuld door Sherif Marakby. Hij werkt al meer dan 25 jaar voor Ford, onder meer bij productontwikkeling en laatstelijk als hoofd van het team dat werkt aan een elektrische auto. Daarnaast zijn er in het ‘Global Leadership Team’ ook nieuwe bazen benoemd voor Noord-Amerika, Azië-Pacific, Research and Advanced Engineering, Mobility en IT. Opmerkelijk is daarbij dat het, net als bij Armstrong en Marakby, in alle andere gevallen ook gaat om interne promoties van mensen die vaak al lange tijd voor Ford werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding