Al bijna 9.300 VW-medewerkers met vervroegd pensioen

Bijna 9.300 oudere werknemers van Volkswagen hebben al gebruik gemaakt van de vervroegde pensionering.

Al bijna 9.300 VW-werkers met vervroegd pensioen

"Er is grote belangstelling voor de regeling voor mensen die geboren zijn tussen 1955 en 1960. We naderen ons doel van 9.300 deelnemers in rap tempo. Wie er nog gebruik van wil maken, moet wel snel zijn want aanmeldingen moeten voor 31 juli binnen zijn," legde dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen uit tijdens een personeelsbijeenkomst.

Naast de vervroegde pensionering ligt er vooral veel nadruk op verbetering van de productiviteit. "De sleutel voor financieel herstel is de productiviteit van onze fabrieken. Dit jaar mikken we op 7,5 procent verbetering en in 2025 willen we op in totaal 25 procent uitkomen," zegt Diess. Momenteel worden bij alle fabrieken maatregelen in beeld gebracht en ook al stapsgewijs geïmplementeerd.

Diess is overigens wel tevreden over de huidige gang van zaken bij het VW-merk: "Dit jaar gaat het aardig goed, onze strategie werpt vruchten af. Maar in de volgende fase moeten we een fundamenteel gezonde fundering onder de financiën leggen. Mijn doel is dat we alles doen wat we maar kunnen om Volkswagen top-fit voor de toekomst te maken."

Al bijna 9.300 VW-medewerkers met vervroegd pensioen - Automobielmanagement.nl

Al bijna 9.300 VW-medewerkers met vervroegd pensioen

Bijna 9.300 oudere werknemers van Volkswagen hebben al gebruik gemaakt van de vervroegde pensionering.

Al bijna 9.300 VW-werkers met vervroegd pensioen

"Er is grote belangstelling voor de regeling voor mensen die geboren zijn tussen 1955 en 1960. We naderen ons doel van 9.300 deelnemers in rap tempo. Wie er nog gebruik van wil maken, moet wel snel zijn want aanmeldingen moeten voor 31 juli binnen zijn," legde dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen uit tijdens een personeelsbijeenkomst.

Naast de vervroegde pensionering ligt er vooral veel nadruk op verbetering van de productiviteit. "De sleutel voor financieel herstel is de productiviteit van onze fabrieken. Dit jaar mikken we op 7,5 procent verbetering en in 2025 willen we op in totaal 25 procent uitkomen," zegt Diess. Momenteel worden bij alle fabrieken maatregelen in beeld gebracht en ook al stapsgewijs geïmplementeerd.

Diess is overigens wel tevreden over de huidige gang van zaken bij het VW-merk: "Dit jaar gaat het aardig goed, onze strategie werpt vruchten af. Maar in de volgende fase moeten we een fundamenteel gezonde fundering onder de financiën leggen. Mijn doel is dat we alles doen wat we maar kunnen om Volkswagen top-fit voor de toekomst te maken."