Camiel van Meteren (45) was in zijn laatste functie bij Hyundai Capital Europe als senior country manager de afgelopen twee jaar al nauw betrokken bij Kia en intern dus geen onbekende. In deze hoedanigheid lag zijn focus onder andere op de onderhandelingen omtrent de overeenkomst tussen bankpartner Santander en Kia Motors Nederland. Van Meteren heeft verder als manager bij diverse captive lease- en financieringsmaatschappijen van Daimler Chrysler, Toyota-Suzuki en Peugeot-Citroën gewerkt.

"De snel veranderende toekomstige ontwikkelingen in de markt op het gebied van digitalisatie en de merkbeleving bij een veranderend consumentengedrag, maakt het een fantastische uitdaging om samen met het ervaren retailmanagementteam verder te bouwen aan het ambitieuze merk Kia", zegt Van Meteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding