"Het blijkt dat Chris toch niet goed bij Tesla paste en we hebben besloten een verandering door te voeren," aldus een woordvoerster. Ook Lattner stelt op zijn beurt dat Tesla niet erg bij hem paste. "Ik ben heel benieuwd wat voor andere banen er beschikbaar zijn voor een technische leider met veel ervaring," schrijft Lattner, die voor zijn komst naar het autobedrijf meer dan tien jaar bij Apple werkte.

Hij wordt bij Tesla vervangen door Andrej Karpathy als directeur kunstmatige intelligentie en hoofd van het Vision team. Karpathy was wetenschappelijk onderzoeker bij OpenAI en valt straks rechtstreeks onder CEO Elon Musk. De algemene leiding over de hard- en software voor Autopilot komt in handen van Jim Keller.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding