Tot voor kort was de 53-jarige ontwerper als ‘Head of Exterior Design’ werkzaam bij Volkswagen. Daar was Stefani verantwoordelijk voor de pennenstreken van uiteenlopende productiemodellen en diverse studiemodellen van Volkswagen uit de afgelopen tien jaar.

"Skoda’s design heeft zich de afgelopen jaren op succesvolle wijze ontwikkeld. Recent hebben we onze nieuwe en expressieve designtaal ook doorvertaald naar onze SUV-modellen," verklaart Bernhard Maier, CEO van Skoda Auto. "Oliver Stefani gaat nu de volgende fase van die ontwikkeling op zich nemen. Vanuit zijn nieuwe functie gaat Oliver het design van onze auto’s nog meer emotie meegeven en bereidt hij ze voor op het tijdperk van digitalisering en de elektrificatie van de autoproductie. Oliver Stefani heeft een groot creatief potentieel. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken."

In zijn carrière tot dusver heeft Oliver Stefani zijn capaciteiten meer dan eens onderstreept. Stefani begon in 2002 bij Volkswagen. Vele productiemodellen van het merk uit de afgelopen tien jaar en tal van conceptauto’s dragen zijn signatuur. Stefani speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de up!, Polo, Jetta, Tiguan, de huidige Golf-modellen én de ID-familie van showauto’s. De aanstaande designdirecteur studeerde design in Braunschweig en Pasadena (Californië). Tevens werkte hij drie jaar lang in het Design Center Europe in Sitges (Spanje).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding