‘Nederlander Bram Schot in directie Audi AG’

Audi wil de Nederlander Bram Schot aanstellen als nieuwe directeur verkoop en marketing met een plaats in de Raad van Bestuur. Schot is momenteel nog verkoopdirecteur van Volkswagen Commercial Vehicles, de bestelwagentak van VW.

Bram Schot (56) werkt sinds 2011 voor het Volkswagen concern en was voordien onder meer in dienst van Daimler. Bij Audi zou hij de opvolger worden van Dietmar Voggenreiter.

Schot begon in 1987 bij DaimlerChrysler Nederland, waar hij tussen 2003 en 2006 ceo was. Vervolgens was hij drie jaar lang president en ceo van DaimlerChrysler Italië. Hij was destijds de eerste niet Duitse president en ceo in die functie. 

Maandag beslissing

Al eerder is bekend geworden dat vier van de zeven huidige directeuren van Audi vervangen zouden worden. Dat heeft te maken met de nasleep van dieselgate maar ook met de slechte prestaties die het VW-merk de laatste tijd neerzet. Duitse media melden dat de Raad van Commissarissen van Audi maandag zal beslissen over de nieuwe benoemingen. Voor zover momenteel valt in te schatten is de positie van CEO Rupert Stadler voorlopig wel veilig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Nederlander Bram Schot in directie Audi AG’ - Automobielmanagement.nl

‘Nederlander Bram Schot in directie Audi AG’

Audi wil de Nederlander Bram Schot aanstellen als nieuwe directeur verkoop en marketing met een plaats in de Raad van Bestuur. Schot is momenteel nog verkoopdirecteur van Volkswagen Commercial Vehicles, de bestelwagentak van VW.

Bram Schot (56) werkt sinds 2011 voor het Volkswagen concern en was voordien onder meer in dienst van Daimler. Bij Audi zou hij de opvolger worden van Dietmar Voggenreiter.

Schot begon in 1987 bij DaimlerChrysler Nederland, waar hij tussen 2003 en 2006 ceo was. Vervolgens was hij drie jaar lang president en ceo van DaimlerChrysler Italië. Hij was destijds de eerste niet Duitse president en ceo in die functie. 

Maandag beslissing

Al eerder is bekend geworden dat vier van de zeven huidige directeuren van Audi vervangen zouden worden. Dat heeft te maken met de nasleep van dieselgate maar ook met de slechte prestaties die het VW-merk de laatste tijd neerzet. Duitse media melden dat de Raad van Commissarissen van Audi maandag zal beslissen over de nieuwe benoemingen. Voor zover momenteel valt in te schatten is de positie van CEO Rupert Stadler voorlopig wel veilig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding