Kersemakkers werkt al dertig jaar bij Volvo Cars, eerst in Belgie en later de Benelux. Sinds 2015 is hij directeur van Volvo Cars USA. Daar heeft hij volgens Volvo leiding gegeven aan een ommekeer met 46,8 procent hogere verkopen.

Bekendheid verdrievoudigd

"De bekendheid van het merk Volvo is onder zijn leiding verdrievoudigd en Volvo is nu het vijfde meest-gezochte automerk in de VS. Lex brengt meer dan 30 jaar ervaring mee naar Volvo’s grootste verkoopgebied op een moment dat de auto-industrie grote veranderingen doormaakt."
De benoeming als Senior Vice President for EMEA gaat op 15 september in. Kerssemakers verruilt dan van plaats met Anders Gustafsson die van Europa naar de VS verhuist.
Nieuwe fabriek South Carolina
Volvo heeft recent ook aangekondigd dat het een nieuwe Amerikaanse autofabriek gaat bouwen in South Carolina waarmee het ook duizenden nieuwe banen schept. Die fabriek moet in 2018 in productie komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding