O’Connell (53) werkte al meer dan elf jaar voor Tesla en was ook één van de weinigen die namens het autobedrijf mocht optreden op conferenties en dergelijke. Bovendien speelde hij een sleutelrol in de vele conflicten die Tesla had en heeft met Amerikaanse staten over haar direct-verkoop model.
"O’Connell heeft een grote rol gespeeld in het uitbouwen van Tesla van een kleine start-up tot een onderneming die wereldwijd aanwezig is. Nu we de lancering van Model 3 hebben bereikt vond hij het tijd om op te stappen en meer tijd met zijn gezin door te brengen," zegt een woordvoerder.

Uittocht van managers 

Het vertrek van O’Connell volgt op dat van onder meer directeur batterijtechnologie Kurt Kelty, die ook al sinds 2006 bij Tesla in dienst was, Chris Lattner die al na zes maanden vertrok als hoofd van de Autopilot software afdeling, directeur personeelszaken Mark Lipscomb, directeur hardware engineering Satish Jeyachandran en Sterling Anderson die bij Tesla de topman was bij het Autopilot programma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding