Marketing-baas Müller verlaat Opel

De directeur marketing van Opel, Tina Müller stapt op. Vermoedelijk krijgt Müller een hoge marketingpositie bij Mercedes-Benz of moederbedrijf Daimler, meldt het Duitse economische tijdschrift Bilanz.

Müller zou weinig toekomstperspectief meer hebben bij Opel, zeker na de overname door PSA dat veel hoge managersfuncties bij de nieuwe dochter zelf in gaat vullen.

Müller werd vier jaar geleden bij Opel binnengehaald als reddende engel. De benoeming van een vrouw zonder ‘benzine in de aderen’ deed destijds echter wel veel wenkbrauwen fronsen. Toch is ze er, samen met CEO Karl-Thomas Neumann, wel in geslaagd het merk een jonger imago te geven. De laatste tijd ziet Opel de verkopen en daarmee het marktaandeel weer langzaam oplopen. Overigens is Neumann zelf deze zomer ook al opgestapt wegens de overname door PSA. Hij was, naar verluidt, nagenoeg geheel buiten de onderhandelingen en besluitvorming tussen General Motors en PSA gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Marketing-baas Müller verlaat Opel - Automobielmanagement.nl

Marketing-baas Müller verlaat Opel

De directeur marketing van Opel, Tina Müller stapt op. Vermoedelijk krijgt Müller een hoge marketingpositie bij Mercedes-Benz of moederbedrijf Daimler, meldt het Duitse economische tijdschrift Bilanz.

Müller zou weinig toekomstperspectief meer hebben bij Opel, zeker na de overname door PSA dat veel hoge managersfuncties bij de nieuwe dochter zelf in gaat vullen.

Müller werd vier jaar geleden bij Opel binnengehaald als reddende engel. De benoeming van een vrouw zonder ‘benzine in de aderen’ deed destijds echter wel veel wenkbrauwen fronsen. Toch is ze er, samen met CEO Karl-Thomas Neumann, wel in geslaagd het merk een jonger imago te geven. De laatste tijd ziet Opel de verkopen en daarmee het marktaandeel weer langzaam oplopen. Overigens is Neumann zelf deze zomer ook al opgestapt wegens de overname door PSA. Hij was, naar verluidt, nagenoeg geheel buiten de onderhandelingen en besluitvorming tussen General Motors en PSA gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding