Dat meldt de Frankfurter Algemeine Zeitung. Wissmann, een oude vriend van kanselier Merkel met wie hij in het verleden samen in de regering zat, zal geen verlenging van zijn mandaat vragen, stelt de FAZ. Mattes is vroeger al enige tijd vice-voorzitter van het VDA geweest en heeft bovendien bestuurservaring als voorzitter van de Amerikaanse Kamer voor Koophandel voor Duitsland. Hij zou de ideale kandidaat zijn om de autoclub te gaan leiden omdat hij geen banden heeft met één van de grote drie autofabrikanten Volkswagen, Daimler of BMW.

Veel ervaring

Hij brengt echter wel veel ervaring mee omdat hij jarenlang aan het hoofd heeft gestaan van de Duitse activiteiten van Ford. Bovendien zijn z’n contacten in Amerika van waarde omdat de Duitse fabrikanten daar steeds meer activiteiten ontplooien en in het Witte Huis iemand zetelt die nu niet bepaald bekend staat als vriend van alles wat uit Duitsland afkomstig is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding