Yong Kew Park is nieuwe president Kia Motors Europe

Yong Kew Park is aangesteld als nieuwe president van Kia Motors Europe. Vanuit het hoofdkwartier van Kia Motors Europe in Frankfurt neemt hij de leiding op zich om de verdere uitbouw van business en verkoopgroei in Europa te realiseren. Park werkt al meer dan dertig jaar voor Kia.

Yong Kew Park werkte tot voor kort bij Kia Motors Russia. Daar was hij sinds 2016 president. Onder zijn leiding groeide het marktaandeel van Kia in Rusland naar meer dan 10 procent – het hoogste van alle buitenlandse merken die in deze markt actief zijn. Daarvoor heeft hij diverse andere posities bekleed, waaronder head of sales bij Dongfeng Yueda Kia Motor Co in China in 2015 en 2016. Verder was hij president van Kia Motors in Centraal- en Zuid-Amerika van 2012 tot 2014, chief executive coördinator bij Kia Motors America in 2011 en regional manager voor Kia Motors in Afrika en het Midden-Oosten tussen 2007 en 2010.

Park neemt bij Kia Motors Europe de functie over van Ho Sung Song, die eerder is gepromoveerd naar de functie van executive vice president en chief operating officer van de nieuwe Global Operations Division bij het hoofdkwartier van Kia Motors Corporation in Seoul.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Yong Kew Park is nieuwe president Kia Motors Europe - Automobielmanagement.nl

Yong Kew Park is nieuwe president Kia Motors Europe

Yong Kew Park is aangesteld als nieuwe president van Kia Motors Europe. Vanuit het hoofdkwartier van Kia Motors Europe in Frankfurt neemt hij de leiding op zich om de verdere uitbouw van business en verkoopgroei in Europa te realiseren. Park werkt al meer dan dertig jaar voor Kia.

Yong Kew Park werkte tot voor kort bij Kia Motors Russia. Daar was hij sinds 2016 president. Onder zijn leiding groeide het marktaandeel van Kia in Rusland naar meer dan 10 procent – het hoogste van alle buitenlandse merken die in deze markt actief zijn. Daarvoor heeft hij diverse andere posities bekleed, waaronder head of sales bij Dongfeng Yueda Kia Motor Co in China in 2015 en 2016. Verder was hij president van Kia Motors in Centraal- en Zuid-Amerika van 2012 tot 2014, chief executive coördinator bij Kia Motors America in 2011 en regional manager voor Kia Motors in Afrika en het Midden-Oosten tussen 2007 en 2010.

Park neemt bij Kia Motors Europe de functie over van Ho Sung Song, die eerder is gepromoveerd naar de functie van executive vice president en chief operating officer van de nieuwe Global Operations Division bij het hoofdkwartier van Kia Motors Corporation in Seoul.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding