Weer techneut van Tesla opgestapt

De directeur batterij-engineering bij Tesla, Jon Wagner, is opgestapt. Wagner begint met een eigen bedrijfje op het gebied van batterijen en andere aandrijvingsmethoden, vermeldt hij op zijn LinkedIn pagina. Wanneer hij precies bij Tesla is vertrokken laat hij daarbij in het midden.

Wagner werkte sinds 2013 voor Tesla en was daar verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de batterijtechnologie voor de personenauto’s. Net vorige week verklaarde de autofabrikant dat problemen in de batterijenfabriek in Nevada één van de belangrijkste oorzaken waren voor de ernstige vertraging bij de productie van Model 3.

Niet de eerste  

Wagner is overigens bij lange na niet de eerste topman die het bij Tesla voor gezien houdt. Eerder stapten onder meer de manager van de afdeling die de Autopilot én direct daarna ook zijn opvolger op terwijl ook andere leidende figuren Tesla de afgelopen maanden de rug hebben toegekeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Weer techneut van Tesla opgestapt - Automobielmanagement.nl

Weer techneut van Tesla opgestapt

De directeur batterij-engineering bij Tesla, Jon Wagner, is opgestapt. Wagner begint met een eigen bedrijfje op het gebied van batterijen en andere aandrijvingsmethoden, vermeldt hij op zijn LinkedIn pagina. Wanneer hij precies bij Tesla is vertrokken laat hij daarbij in het midden.

Wagner werkte sinds 2013 voor Tesla en was daar verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de batterijtechnologie voor de personenauto’s. Net vorige week verklaarde de autofabrikant dat problemen in de batterijenfabriek in Nevada één van de belangrijkste oorzaken waren voor de ernstige vertraging bij de productie van Model 3.

Niet de eerste  

Wagner is overigens bij lange na niet de eerste topman die het bij Tesla voor gezien houdt. Eerder stapten onder meer de manager van de afdeling die de Autopilot én direct daarna ook zijn opvolger op terwijl ook andere leidende figuren Tesla de afgelopen maanden de rug hebben toegekeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding