Daimler-baas Zetsche wordt commissaris bij TUI

Daimler-baas dr Dieter Zetsche wordt lid van de Raad van Commissarissen bij reisorganisatie TUI. Volgend jaar oktober wordt hij ook voorzitter van die toezichtsraad. Dat betekent echter niet dat hij dan ook opstapt bij Daimler, zoals in sommige publicaties te lezen is.

TUI stelt de aandeelhoudersvergadering van februari voor om Zetsche tot lid van de Raad van Toezicht, dus commissaris, te benoemen. Als de huidige voorzitter Klaus Mangold in oktober opstapt, dan zou Zetsche hem ook als zodanig gaan vervangen. "Met Zetsche halen we een hooggewaardeerde topmanager binnen. Hij belichaamt internationalisering en een sterk gevoel voor het management van buitengewone merken," zegt Mangold zelf.

Zetsche werkt al sinds 1976 bij Daimler en is daar sinds 1 januari 2006 CEO. Hij is ook zelf directeur van Mercedes-Benz. Hij krijgt in de toekomst mogelijk wat meer tijd omdat hij zelf heeft aangekondigd dat Daimler in drie afzonderlijke bedrijven wordt gesplitst. Dat Zetsche zou opstappen bij de autobouwer wordt echter niet door de bedrijven gemeld. Daimler zelf heeft ook geen enkele mededeling gedaan over de benoeming bij TUI.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler-baas Zetsche wordt commissaris bij TUI - Automobielmanagement.nl

Daimler-baas Zetsche wordt commissaris bij TUI

Daimler-baas dr Dieter Zetsche wordt lid van de Raad van Commissarissen bij reisorganisatie TUI. Volgend jaar oktober wordt hij ook voorzitter van die toezichtsraad. Dat betekent echter niet dat hij dan ook opstapt bij Daimler, zoals in sommige publicaties te lezen is.

TUI stelt de aandeelhoudersvergadering van februari voor om Zetsche tot lid van de Raad van Toezicht, dus commissaris, te benoemen. Als de huidige voorzitter Klaus Mangold in oktober opstapt, dan zou Zetsche hem ook als zodanig gaan vervangen. "Met Zetsche halen we een hooggewaardeerde topmanager binnen. Hij belichaamt internationalisering en een sterk gevoel voor het management van buitengewone merken," zegt Mangold zelf.

Zetsche werkt al sinds 1976 bij Daimler en is daar sinds 1 januari 2006 CEO. Hij is ook zelf directeur van Mercedes-Benz. Hij krijgt in de toekomst mogelijk wat meer tijd omdat hij zelf heeft aangekondigd dat Daimler in drie afzonderlijke bedrijven wordt gesplitst. Dat Zetsche zou opstappen bij de autobouwer wordt echter niet door de bedrijven gemeld. Daimler zelf heeft ook geen enkele mededeling gedaan over de benoeming bij TUI.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding