Renault zoekt opvolger voor Ghosn

Renault is min of meer officieel begonnen met het zoeken van een opvolger voor CEO Carlos Ghosn (63) wiens contract afloopt op de algemene vergadering van juni 2018.

Volgens het Franse financieel-economische dagblad Les Echos heeft Renault inmiddels headhunters ingeschakeld om naar een nieuwe topman te zoeken. De voorkeur gaat echter uit naar een interne kandidaat, waarvan Les Echos er al een paar noemt, zoals Thierry Bolloré die nu directeur concurrentiezaken is en net als Ghosn oorspronkelijk van Michelin komt, commercieel directeur Thierry Koskas of de Duitser Stefan Mueller die nu leiding geeft aan ‘performance’. Bij de kandidaten van buiten komt ook een verrassende naam naar voren: die van Carlos Tavares die nu leiding geeft aan PSA maar voordien tweede man was bij Renault onder Ghosn. Tavares heeft Renault destijds juist verlaten omdat Ghosn maar aanbleef als topman en hem daarmee de pas afsneed.

Ghosn heeft de afgelopen tijd al de dagelijkse leiding over Renault-partner Nissan uit handen gegeven. Na zijn aftreden als CEO bij Renault zelf zou hij wel aanblijven als voorzitter van de raad van commissarissen, zoals hij dat ook bij Nissan doet. Bovendien blijft hij voorlopig wel de baas van de nieuwe aanwinst Mitsubishi en zal hij ook de alliantie van die drie autobedrijven blijven leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault zoekt opvolger voor Ghosn - Automobielmanagement.nl

Renault zoekt opvolger voor Ghosn

Renault is min of meer officieel begonnen met het zoeken van een opvolger voor CEO Carlos Ghosn (63) wiens contract afloopt op de algemene vergadering van juni 2018.

Volgens het Franse financieel-economische dagblad Les Echos heeft Renault inmiddels headhunters ingeschakeld om naar een nieuwe topman te zoeken. De voorkeur gaat echter uit naar een interne kandidaat, waarvan Les Echos er al een paar noemt, zoals Thierry Bolloré die nu directeur concurrentiezaken is en net als Ghosn oorspronkelijk van Michelin komt, commercieel directeur Thierry Koskas of de Duitser Stefan Mueller die nu leiding geeft aan ‘performance’. Bij de kandidaten van buiten komt ook een verrassende naam naar voren: die van Carlos Tavares die nu leiding geeft aan PSA maar voordien tweede man was bij Renault onder Ghosn. Tavares heeft Renault destijds juist verlaten omdat Ghosn maar aanbleef als topman en hem daarmee de pas afsneed.

Ghosn heeft de afgelopen tijd al de dagelijkse leiding over Renault-partner Nissan uit handen gegeven. Na zijn aftreden als CEO bij Renault zelf zou hij wel aanblijven als voorzitter van de raad van commissarissen, zoals hij dat ook bij Nissan doet. Bovendien blijft hij voorlopig wel de baas van de nieuwe aanwinst Mitsubishi en zal hij ook de alliantie van die drie autobedrijven blijven leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding