Renault heeft eind vorig jaar headhunter Korn Ferry ingeschakeld om een opvolger voor Ghosn te vinden. Tegelijk werd ook een interne procedure voor de opvolging gestart. Uiteindelijk is echter toch besloten dat Ghosn nog vier jaar aanblijft als CEO van Renault, naast zijn rol bij Mitsubishi en die als bestuursvoorzitter van de alliantie Renault/Nissan/Mitsubishi.

De herbenoeming zal worden aangekondigd tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur op 15 februari. Le Figaro tekent nog aan dat het aanblijven van Ghosn kan rekenen op steun van de Franse staat die nog altijd één van de grootste aandeelhouders van Renault is. Die staat zou echter wel graag zien dat de nieuwe COO uit Frankrijk zelf komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding