Zijn plaats als tweede man wordt dan ingenomen door een Fransman, Thierry Bolloré, momenteel ‘chief competitive officer’ Groupe Renault. Hij wordt volgende week tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur benoemd in de nieuwe functie van chief operating officer en daarmee min of meer officieel aangewezen tot aankomend CEO als de huidige topman écht vertrekt.

Kroonprins

Dat meldt persbureau Reuters in een bericht dat op brede schaal is overgenomen door de Franse media. Müller is sinds 2016 chief performance officer bij Renault en werkte voordien in verschillende functies bij de grote Duitse autofabrikanten. Zowel Müller als Bolloré kwamen in 2012 bij Renault binnen. De laatste werkte daarvoor eerst bij Michelin en daarna bij autoleverancier Faurencia dat een afspinsel is van PSA. Met het vervangen van een Duitser door een Fransman als kroonprins voldoet Renault vooral aan een vurige wens van de Franse staat die één van de grootste aandeelhouders is. Eerder al werd meegedeeld dat Ghosn zelf nog niet vertrekt maar voor nog eens vier jaar als CEO van Renault zal worden voorgedragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding