Ford benoemt snel opvolger voor ontslagen topman Nair

Ford heeft binnen een dag na het vertrek wegens ontoelaatbaar gedrag van Raj Nair een opvolger benoemd als President van de Noord-Amerikaanse activiteiten.

Dat is Kumar Galhotra, die al 29 jaar bij Ford werkt en daar sinds 2014 de baas is van de Lincoln divisie en vorig jaar ook chief marketing officer werd. Galhotra wordt op zijn beurt in die functies opgevolgd door Joy Falotico, die al 29 jaar werkt voor Ford Credit.

Tegelijk heeft Ford een ware stoelendans ingezet in de lagere regionen. Falotico wordt opgevolgd door David McClelland die nu nog leiding geeft aan Azië/Pacific terwijl er naast Galhorta voor het eerst ook een chief operating officer voor Noord-Amerika wordt aangesteld in de persoon van Stuart Rowley. Opmerkelijk daarbij is wel dat CEO Jim Hackett voor al deze en andere deels nieuwe functies – waaronder een directeur strategie – kiest voor mensen die al lange tijd bij Ford werken. Bovendien is géén van de nieuwe topmanagers afkomstig van de Europese tak van Ford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford benoemt snel opvolger voor ontslagen topman Nair - Automobielmanagement.nl

Ford benoemt snel opvolger voor ontslagen topman Nair

Ford heeft binnen een dag na het vertrek wegens ontoelaatbaar gedrag van Raj Nair een opvolger benoemd als President van de Noord-Amerikaanse activiteiten.

Dat is Kumar Galhotra, die al 29 jaar bij Ford werkt en daar sinds 2014 de baas is van de Lincoln divisie en vorig jaar ook chief marketing officer werd. Galhotra wordt op zijn beurt in die functies opgevolgd door Joy Falotico, die al 29 jaar werkt voor Ford Credit.

Tegelijk heeft Ford een ware stoelendans ingezet in de lagere regionen. Falotico wordt opgevolgd door David McClelland die nu nog leiding geeft aan Azië/Pacific terwijl er naast Galhorta voor het eerst ook een chief operating officer voor Noord-Amerika wordt aangesteld in de persoon van Stuart Rowley. Opmerkelijk daarbij is wel dat CEO Jim Hackett voor al deze en andere deels nieuwe functies – waaronder een directeur strategie – kiest voor mensen die al lange tijd bij Ford werken. Bovendien is géén van de nieuwe topmanagers afkomstig van de Europese tak van Ford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding