Jonge generatie neemt ’t over bij VW-holding

Drie jongere telgen van de families Porsche en Piëch, de grondleggers van de Volkswagen Groep, krijgen zitten in het bestuur van de overkoepelende Porsche Automobil Holding die 52,2 procent van de stemrechten in Volkswagen AG in handen heeft.

Dat bestuur wordt tegelijk uitgebreid van zes naar tien leden. Dat maakt de weg vrij voor de toetreding van de vierde generatie van de ‘founding family’, aldus een verklaring van de holding.

Hans-Peter Porsche (77), kleinzoon van Ferdinand Porsche, treedt terug en draagt het stokje over aan Josef Michael Ahorner, Stefan Piëch en Peter Daniell Porsche. Ahorn is een neef van Ferdinand Piëch en oprichter van een marketingplatform terwijl Stefan Piëch zoon is van Hans Michel Piëch en een mediabedrijf leidt. Peter Daniell Porsche is eigenaar van een holdingbedrijf waarover verder geen gegevens bekend zijn gemaakt. De huidige leden van de ‘supervisory board’ Wolfgang Porsche, Hans Michel Piëch, Ferdinand Oliver Porsche en Hans-Peter Porsche houden hun zetel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jonge generatie neemt ’t over bij VW-holding - Automobielmanagement.nl

Jonge generatie neemt ’t over bij VW-holding

Drie jongere telgen van de families Porsche en Piëch, de grondleggers van de Volkswagen Groep, krijgen zitten in het bestuur van de overkoepelende Porsche Automobil Holding die 52,2 procent van de stemrechten in Volkswagen AG in handen heeft.

Dat bestuur wordt tegelijk uitgebreid van zes naar tien leden. Dat maakt de weg vrij voor de toetreding van de vierde generatie van de ‘founding family’, aldus een verklaring van de holding.

Hans-Peter Porsche (77), kleinzoon van Ferdinand Porsche, treedt terug en draagt het stokje over aan Josef Michael Ahorner, Stefan Piëch en Peter Daniell Porsche. Ahorn is een neef van Ferdinand Piëch en oprichter van een marketingplatform terwijl Stefan Piëch zoon is van Hans Michel Piëch en een mediabedrijf leidt. Peter Daniell Porsche is eigenaar van een holdingbedrijf waarover verder geen gegevens bekend zijn gemaakt. De huidige leden van de ‘supervisory board’ Wolfgang Porsche, Hans Michel Piëch, Ferdinand Oliver Porsche en Hans-Peter Porsche houden hun zetel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding