Van der Sande werkte eerder bij Aston Martin, Tesla en Harley-Davidson terwijl hij bij Alpine de ontwikkeling van de nieuwe A110 leidde. Hij is de tweede hoog geplaatste manager die zijn biezen pakt bij het sportwagenmerk van Renault.

Over zijn nieuwe baan zegt de Nederlandse automanager: "In vier jaar tijd heeft Special Operations haar naam gevestigd in de autowereld met buitengewone auto’s zoals de Jaguar F-Type SVR en Range Rover SV Coupé in combinatie met het weer tot leven brengen van de Classic business en modellen als de Jaguar XKSS. Dit zijn buitengewone prestaties en ik verheug me op de kans om het team achter deze prestaties te leiden naar nog grotere successen."

Van der Sande is bij JLR de opvolger van John Edwards die 27 jaar voor de Britse autofabrikant heeft gewerkt waarvan de laatste vier jaar als directeur van SVO.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding