Niels Kowollik is nieuwe managing director Mercedes-Benz Nederland

Niels Kowollik wordt per 1 juni 2018 managing director Mercedes-Benz Cars Nederland B.V. en tevens head of market operations Mercedes-Benz Cars BeNeLux.

Kowollik, momenteel nog head of market operations Mercedes-Benz Cars en CEO van Mercedes-Benz Portugal, volgt in zijn nieuwe functie Eberhard Kern op, die per 1 april bij Daimler AG verantwoordelijk wordt voor market management & pricing Mercedes-Benz Cars.

De Duitser Niels Kowollik (55) startte zijn carrière 26 jaar geleden bij Daimler AG als verkooptrainee personenwagens. Na diverse functies in de Duitse Own Retail en een tijdelijke opdracht als general manager bij een Duits onafhankelijk dealerbedrijf kwam hij in 2005 aan het hoofd te staan van de Own Retail in Magdeburg (2005-2006) en vervolgens in Kassel-Goettingen (2007-2012). In de zomer van 2012 werd hij benoemd tot CEO en managing director Mercedes-Benz Cars van Mercedes-Benz Polen om in 2016 over te stappen naar zijn huidige functie. Op 1 juni begint hij aan een nieuw hoofdstuk in de BeNeLux.

Eberhard Kern (54) stond sinds oktober 2015 aan het hoofd van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en sinds februari 2016 was hij eveneens CEO van Mercedes-Benz Nederland. Op 1 april krijgt hij binnen Daimler AG de wereldwijde verantwoordelijkheid voor market management & pricing Mercedes-Benz Cars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Niels Kowollik is nieuwe managing director Mercedes-Benz Nederland - Automobielmanagement.nl

Niels Kowollik is nieuwe managing director Mercedes-Benz Nederland

Niels Kowollik wordt per 1 juni 2018 managing director Mercedes-Benz Cars Nederland B.V. en tevens head of market operations Mercedes-Benz Cars BeNeLux.

Kowollik, momenteel nog head of market operations Mercedes-Benz Cars en CEO van Mercedes-Benz Portugal, volgt in zijn nieuwe functie Eberhard Kern op, die per 1 april bij Daimler AG verantwoordelijk wordt voor market management & pricing Mercedes-Benz Cars.

De Duitser Niels Kowollik (55) startte zijn carrière 26 jaar geleden bij Daimler AG als verkooptrainee personenwagens. Na diverse functies in de Duitse Own Retail en een tijdelijke opdracht als general manager bij een Duits onafhankelijk dealerbedrijf kwam hij in 2005 aan het hoofd te staan van de Own Retail in Magdeburg (2005-2006) en vervolgens in Kassel-Goettingen (2007-2012). In de zomer van 2012 werd hij benoemd tot CEO en managing director Mercedes-Benz Cars van Mercedes-Benz Polen om in 2016 over te stappen naar zijn huidige functie. Op 1 juni begint hij aan een nieuw hoofdstuk in de BeNeLux.

Eberhard Kern (54) stond sinds oktober 2015 aan het hoofd van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en sinds februari 2016 was hij eveneens CEO van Mercedes-Benz Nederland. Op 1 april krijgt hij binnen Daimler AG de wereldwijde verantwoordelijkheid voor market management & pricing Mercedes-Benz Cars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding