VW-top moet vrouwelijker en jonger worden

De top van het Volkswagen-concern moet vrouwelijker, jonger en internationaler worden. Dat is in ieder geval de wens van de 64-jarige CEO Matthias Müller.

"Dat wordt steeds meer een probleem voor onze onderneming. Als het over mijn eigen opvolging gaat, wil ik graag meepraten. Ik zal in ieder geval met de Raad van Toezicht willen bediscussiëren hoe het concern naar mijn mening geleid moet worden en door wie," aldus Müller in een openhartig interview met Der Spiegel. Hij zou zelf na z’n aftreden wel in die toezichtraad zitting willen nemen maar wil daar geen voorzitter van worden: "Dat is te veel werk als je het goed wilt doen."

Winstgevendheid

Müller acht de huidige baas van het merk Volkswagen, de 59-jarige Herbert Diess, in ieder geval een geschikte opvolger. Diess is er al in geslaagd de winstgevendheid bij het kwakkelende VW op te voeren. Müller: "Met je 59e ben je natuurlijk niet oud. We hebben in het bestuur ervaring nodig maar naar mijn mening zeker ook verjonging. Uiteindelijk is de beslissing echter aan de Raad van Toezicht."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW-top moet vrouwelijker en jonger worden - Automobielmanagement.nl

VW-top moet vrouwelijker en jonger worden

De top van het Volkswagen-concern moet vrouwelijker, jonger en internationaler worden. Dat is in ieder geval de wens van de 64-jarige CEO Matthias Müller.

"Dat wordt steeds meer een probleem voor onze onderneming. Als het over mijn eigen opvolging gaat, wil ik graag meepraten. Ik zal in ieder geval met de Raad van Toezicht willen bediscussiëren hoe het concern naar mijn mening geleid moet worden en door wie," aldus Müller in een openhartig interview met Der Spiegel. Hij zou zelf na z’n aftreden wel in die toezichtraad zitting willen nemen maar wil daar geen voorzitter van worden: "Dat is te veel werk als je het goed wilt doen."

Winstgevendheid

Müller acht de huidige baas van het merk Volkswagen, de 59-jarige Herbert Diess, in ieder geval een geschikte opvolger. Diess is er al in geslaagd de winstgevendheid bij het kwakkelende VW op te voeren. Müller: "Met je 59e ben je natuurlijk niet oud. We hebben in het bestuur ervaring nodig maar naar mijn mening zeker ook verjonging. Uiteindelijk is de beslissing echter aan de Raad van Toezicht."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding